петък, 25 юли 2014 г.

Рожден ден Картишоци

Здравейте, Картикофурийки, Картичоци и Мишоци :)
Добре че е някой има Рожден ден че да се сетя да покажа нещо :) Честит Рожден ден на Kartishok, ще ви покажа on - line сайт с много интересни неща.

Доста рядко правя нещо, но скоро/от около 5-6 месеца/ намерих един сайт и съм много доволна че бързо и лесно можеш да си направиш колаж от снимки, или това което мисля да ви покажа шаблон за поздравления/ваучери или каквото ви дойде на ум :)

Таааа сайта е http://www.pizap.com/

1. Регистрация много лесна, ако имате вече направена в някой от следните социални мрежи Facebook, Google +, Twitter

clip_image002

а ако нямате може да се регистирате, цъквате най отдолу където пише Don`t have an account? Sign up J

clip_image004

Бързо и лесно попълвате username /потребителско име/, password /парола/, e-mail и потвърждение на e-mail. Не съм сигурна, тъй като не съм се регистрирала така, мисля че праща mail за потвърждение. Има една секция за Community – там предлага ваши приятели, които също използват piZap.

clip_image006

2. Така след като сме преминали успешно регистрацията започваме с началния екран и това какво искаме да правим J. Цъкваме в секцията Start new и се появяват възможностите какво ще редактираме. Снимки, wallpaper-и и каквото ви дойде на ум.

clip_image008

Collages – колажи страшно много варианти, има във формата на квадрат, правоъгълник /портрет и на ландскейп/, кръг, сърце, триъгълник, звезда и още много....

clip_image010

Edit Photo – имаш няколко варианта от къде да качиш снимката.

clip_image012

а за обработка, можеш да избереш Auto – Fix, или ръчно да промените контраст, насищане на цвят, яркост, оттенък.

clip_image014

Забравих да кажа че има една иконка с едно момиче /след иконката с буквата Т/ там може да сложите снимка и да изрежете само едно нещо /елемент или човек от една снимка и да го насложите на тази която обработвате в момента/.

леко не го обясних добре :) ама като го направите един два пъти ще стане :)

Facebook Timeline Covers – Според мен, най добре е да се използва само правоъгълната форма, тъй като има вероятност като се качи снимката във фейсбука, ще бъде изрязана.

Twitter Header Cover – нямам акаунт и не знам къде се слага точно :)

clip_image016

Draw – не съм го използвала за скромните 4-5 месеца от както открих сайта J

Backgrounds – доста голям набор от картинки, има най – различни, разделени тематично, удобство за бързо и лесно да си изберем от къде да започнем.

Selfie – може бързо и лесно да си направите Селфи :) има и функции за обработка.

clip_image018

Такаааа, показах ви какво може да се прави, а сега ще покажа аз за какво го използвам :)

Отварям си нов Background, избирам TAB не знам как е на български :) Holidays

clip_image020

Избрах третата картинка

clip_image022

От долу под картинката има Crop – изрязва във формата на квадрат, правоъгълник ландскейп или портрет. До него са цветовете, яркост и наситеност, след това е бутон за завъртане, може огледално във вертикална и хоризонтална посока.

След това цъквам на ТАВ –а ц цветенцето и сърцето, много много стикери малки картинки подредени са по секции, за по лесно търсен. Аз избирам за рожден ден :)

clip_image024

Така и тук идва момента на вашето въображение, аз измайсторих това :)

clip_image026

След това с друга програма, написах Ваучера, който подарихме за Рождения ден на една малка принцеса. Единственото лошо, в това е че не приема текста да е на КИРИЛИЦА :(.

Дано не съм ви отегчила :)

ЧаоОоООоо


1 коментар:

  1. Благодаря за полезната информация! Възможностите за редакция са супер, особено за хора, които не ползват по-специален софтуер (като мен)!

    ОтговорИзтриване